Η ταινία μας

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Wellbeing Improvement for New Generations at Schools (WINGS), μαθητές του σχολείου μας, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους δημιούργησαν την ταινία «ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ! ΜΙΛΑ! TALK ABOUT IT! STOP IT!«.  Θέμα της ταινίας η καθημερινότητα ενός μαθητή, θύμα σχολικού εκφοβισμού και η λύση που δίνεται τελικά από την ίδια τη σχολική κοινότητα και το πρόγραμμα διαμεσολάβησης που εφαρμόζεται στο σχολείο.

Για την δημιουργία και ολοκλήρωση της ταινίας συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί Κουράκου Γεωργία, Παπαγιαννόπουλος Κωνσταντίνος και Μανάφα Ξένια.

Από μαθητές, στο τεχνικό κομμάτι βοήθησε ο Δημήτρης Σινάνης, ενώ πρωταγωνίστησαν οι Λεωνίδας Τόλης, Ιωάννης Μποτέλης, Στέλλα Μποτέλη, Γεώργιος Τάμπας, Χρήστος Θεοδώρου, Θανάσης Παπαγεωργίου, Ελπίδα Γκέτσιου και Δήμητρα Γκουντέλα. Συμμετείχαν και οι Ευθύμης Καραμίντζιος, Κωνσταντίνος Πούλιος, Κατερίνα Σκαρλάτου, Χρήστος Ζούρτος και Αντωνία Καρκαλάκη.

Η ταινία επιλέχτηκε να προβληθεί το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021  στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους μαζί με άλλες έξι (6) ταινίες μικρού μήκους. Η διαδικτυακή αυτή εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Το σχολείο και οι συντελεστές της ταινίας έλαβαν πολλά συγχαρητήρια μηνύματα για την προσπάθειά τους. Ένα χαρακτηριστικό, από το 2ο Γυμνάσιο Καλύμνου, όπου έγινε και ψηφοφορία για την ανάδειξη της δημοφιλέστερης ταινίας.