Α Γυμνασίου

Ολοκληρώθηκε η εργασία των μαθητών της Α Γυμνασίου στο μάθημα της Πληροφορικής.

Σκοπός της εργασίας ήταν οι μαθητές να μάθουν μα χρησιμοποιούν το διαδίκτυο σαν μέσο άντλησης πληροφοριών , στη συνέχεια να τις επεξεργάζονται, να τις φιλτράρουν και στο τέλος να τις εισάγουν σε έναν κειμενογράφο, όπου με την κατάλληλη μορφοποίηση να μπορούν να επιτύχουν σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, ένα αποτέλεσμα αρκετά χρήσιμο και εφαρμόσιμο.

Επίσης οι μαθητές κατά την διάρκεια της εργασίας έμαθαν να δουλεύουν σε ομάδες, αναπτύσσοντας έτσι το ομαδικό πνεύμα, ενώ τους δόθηκε η δυνατότητα να επιλέξουν οι ίδιοι το θέμα της εργασίας, ενισχύοντας έτσι την προσωπική τους πρωτοβουλία.

Το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Πληροφορικής του Γυμνασίου, ενώ όσες ομάδες είχαν την δυνατότητα, δούλεψαν συμπληρωματικά και στα σπίτια τους.

Το Τμήμα Α1α επέλεξε ως θέμα γνωστές κινηματογραφικές ταινίες :

TITANIC
SPIDERMAN
TRANSFORMER

Το Τμήμα Α1β επέλεξε ως θέμα γνωστές περιοχές της Ελλάδας :

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΠΗΛΙΟ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Το Τμήμα Α2 επέλεξε ως θέμα γνωστά είδη ζώων :

ΓΑΤΕΣ
ΑΡΚΟΥΔΑ
ΣΚΥΛΟΣ
ΚΟΑΛΑ
ΛΙΟΝΤΑΡΙ
ΤΙΓΡΗΣ

Το Τμήμα Α3 επέλεξε ως θέμα διάφορα αθλήματα :

ΤΕΝΝΙΣ
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
ΣΚΙ
ΒΟΛΛΕΪ
ΚΑΡΑΤΕ
ΙΠΠΑΣΙΑ
ΜΠΑΣΚΕΤ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όλες οι εργασίες των μαθητών ήταν άριστες και τους αξίζουν πάρα πολλά μπράβο. Κάποιες όμως από αυτές ήταν πληρέστερες, κυρίως όσον αφορά το υλικό που επιλέχτηκε, επεξεργάστηκε και δημοσιεύτηκε. Παρακάτω και σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου παρουσιάζονται οι καλύτερες αυτών.

ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ
ΣΚΥΛΟΣ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΒΟΛΛΕΪ
ΣΚΙ
ΛΙΟΝΤΑΡΙ
ΙΠΠΑΣΙΑ
ΠΗΛΙΟ

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους τους μαθητές της Α Γυμνασίου για την άψογη συνεργασία μας και να τους ευχηθώ καλό καλοκαίρι.

Λεβέντης Λεωνίδας

Καθηγητής Πληροφορικής.

Σχολιάστε